Portal Wemenders

Wstęp | Dla szukających pomocy | Dla specjalistów i placówek medycznych

Wstęp

Ideą przyświecającą powstaniu portalu było stworzenie miejsca, które pozwoliłoby wszystkim zainteresowanym tematyką depresji znaleźć rzetelne i sprawdzone informacje. Podstawowym założeniem portalu jest kompleksowe podejście do wszystkich aspektów związanych z depresją. Brak miejsca, w którym zarówno chorzy, jak i ich bliscy mogliby zdiagnozować depresję i jej poziom za pomocą znormalizowanego na polskiej grupie badawczej testu oraz brak holistycznego spojrzenia na zagadnienie depresji, zadecydowały o kształcie portalu. Wyczerpujące informacje dotyczące zarówno diagnozy, jak i kroków pomocy oraz metod leczenia, stwarzają możliwość wsparcia dla pacjentów oraz ich rodzin i bliskich osób chorych.

Chorym i ich bliskim oferujemy test, badajÄ…cy poziom depresji. WyczerpujÄ…ca diagnoza po wypeÅ‚nieniu testu pozwala na gÅ‚Ä™bokie zrozumienie problemu i uzyskanie informacji na temat przyczyn, objawów, przebiegu i leczenia depresji. Tutaj także mogÄ… oni uzyskać wsparcie i pomoc specjalistów, porozmawiać z innymi, którzy sÄ… w podobnej sytuacji i uzyskać szereg praktycznych informacji, zarówno z perspektywy choroby wÅ‚asnej, jak i kogoÅ› bliskiego.

Spójność i regularna aktualizacja strony pozwala na znalezienie w jednym miejscu wszelkiego rodzaju informacji z zakresu depresji – profilaktyki, leczenia, nowoÅ›ci i wydarzeÅ„ z niÄ… zwiÄ…zanych. SpoÅ‚eczność chorych, ich bliskich oraz specjalistów aktywnie dziaÅ‚ajÄ…ca w jednym miejscu pozwala na Å‚atwe dotarcie do wiedzy i pomocy, co jest kluczowe z perspektywy skutecznoÅ›ci walki z depresjÄ… – jednÄ… z najbardziej niebezpiecznych chorób cywilizacyjnych dzisiejszych czasów.

ZaÅ‚ożenie kompleksowego podejÅ›cia do zagadnieÅ„ zwiÄ…zanych z depresjÄ… owocuje tematycznymi i specjalistycznymi bazami wiedzy – forum, artykułów, książek oraz leków.

Widząc trudności w poszukiwaniu specjalistycznej pomocy stworzyliśmy spójną bazę placówek i zweryfikowanych specjalistów z dziedziny terapii depresji, których ocena przez pacjentów jest rzetelna, oparta o szerokie spektrum kryteriów i nieanonimowa. To pozwala na szybki i trafny wybór odpowiedniej metody oraz ośrodka pomocy.

Podstawowy filar portalu - spoÅ‚eczność osób cierpiÄ…cych na depresjÄ™, ich bliskich, osób i instytucji oferujÄ…cych wsparcie dla nich oraz osób, które wygraÅ‚y walkÄ™ z depresjÄ…, a które chcÄ… podzielić siÄ™ z innymi swoim doÅ›wiadczeniem jest jednym z licznych, czÄ™sto lekceważonych aspektów leczenia depresji. Zrzeszamy wokół portalu specjalistów, którzy chcÄ… dzielić siÄ™ wiedzÄ… z pacjentami i osobami bezpoÅ›rednio zainteresowanymi. IdÄ…c z duchem czasu portal umożliwia również konsultacje on – line zarówno dla chorych, jak i ich bliskich.

Dla szukajÄ…cych pomocy

Znamy problem depresji, wiemy, że jej leczenie jest trudne, a życie u boku chorego nastrÄ™cza niezliczonych problemów. Dlatego uÅ‚atwiamy chorym stawianie kolejnych kroków na drodze ku zdrowiu. Wspieramy także rodziny i bliskich chorych na depresjÄ™.

Stworzyliśmy dla Was:

• Unikatowy test, który pozwala zdiagnozować depresjÄ™ i okreÅ›lić stopieÅ„ zaawansowania choroby.
  • PierwszÄ… bazÄ™ zweryfikowanych specjalistów z zakresu leczenia depresji pozwalajÄ…cÄ… na aktywne szukanie pomocy zarówno dla chorego, jaki i jego najbliższych.
  • Forum pomocy, czyli spoÅ‚eczność, która wspiera i towarzyszy w trudnych chwilach.
  • ArtykuÅ‚y, bazÄ™ książek oraz historie ludzi, którzy wygrali z tÄ… chorobÄ…
  • Porady specjalistów, konsultacje on – line
  • Specjalny program „Terapia z sercem", który pozwala wyÅ‚onić najlepszych specjalistów z zakresu leczenia depresji. System rzetelnych, nieprzypadkowych, peÅ‚nych, nieanonimowych ocen pozwala na wybranie najlepszej pomocy w miejscu zamieszkania chorego.

Dla specjalistów i placówek medycznych

Portal Wemenders stworzyliÅ›my z myÅ›lÄ… o pomaganiu innym w drodze do zdrowia psychicznego. WiedzÄ…c, jak trudno jest leczyć depresjÄ™, uÅ‚atwiamy chorym oraz ich bliskim znalezienie profesjonalnej pomocy. Wspieramy specjalistów w szerzeniu wiedzy na temat depresji i nowoczesnych metod jej leczenia. Wiemy, jak ważna jest fachowa pomoc w leczeniu depresji, dlatego www.wemenders.com to spoÅ‚eczność profesjonalistów, którzy chcÄ… pomagać w leczeniu depresji i gwarantujÄ… peÅ‚ne zaangażowanie w proces powrotu do zdrowia.

Wyróżnia nas poszukiwanie najwyższej jakości usług i dlatego stworzyliśmy:

• WyselekcjonowanÄ… bazÄ™ specjalistów, w której znajdujÄ… siÄ™ jedynie lekarze, psychologowie i terapeuci specjalizujÄ…cy siÄ™ w zakresie leczenia chorób cywilizacyjnych, w tym depresji.
  • Profesjonalny program porad ekspertów.
  • Konsultacje on – line prowadzone przez najlepszych specjalistów.
  • Forum zapewniajÄ…ce wsparcie i wymianÄ™ doÅ›wiadczeÅ„.
  • Unikatowy program „Terapia z sercem", który pozwala na wyÅ‚onienie najlepszych specjalistów z zakresu leczenia depresji i promocjÄ™ dobrych praktyk terapeutycznych.
  • System rzetelnych, nieprzypadkowych, peÅ‚nych i nieanonimowych ocen, który pozwala na weryfikacjÄ™ specjalistów i gwarantuje z jednej strony możliwość korzystania z najwyższej jakoÅ›ci pomocy przez osoby cierpiÄ…ce, a z drugiej strony pozwala specjalistom unikać przypadkowych, anonimowych, nieuczciwych ocen ze strony źle życzÄ…cych i konkurencji.

Wstęp | Dla szukających pomocy | Dla specjalistów i placówek medycznych