Portal Wemenders

Wst臋p | Dla szukaj膮cych pomocy | Dla specjalist贸w i plac贸wek medycznych

Wst臋p

Ide膮 przy艣wiecaj膮c膮 powstaniu portalu by艂o stworzenie miejsca, kt贸re pozwoli艂oby wszystkim zainteresowanym tematyk膮 depresji znale藕膰 rzetelne i sprawdzone informacje. Podstawowym za艂o偶eniem portalu jest kompleksowe podej艣cie do wszystkich aspekt贸w zwi膮zanych z depresj膮. Brak miejsca, w kt贸rym zar贸wno chorzy, jak i ich bliscy mogliby zdiagnozowa膰 depresj臋 i jej poziom za pomoc膮 znormalizowanego na polskiej grupie badawczej testu oraz brak holistycznego spojrzenia na zagadnienie depresji, zadecydowa艂y o kszta艂cie portalu. Wyczerpuj膮ce informacje dotycz膮ce zar贸wno diagnozy, jak i krok贸w pomocy oraz metod leczenia, stwarzaj膮 mo偶liwo艣膰 wsparcia dla pacjent贸w oraz ich rodzin i bliskich os贸b chorych.

Chorym i ich bliskim oferujemy test, badaj膮cy poziom depresji. Wyczerpuj膮ca diagnoza po wype艂nieniu testu pozwala na g艂臋bokie zrozumienie problemu i uzyskanie informacji na temat przyczyn, objaw贸w, przebiegu i leczenia depresji. Tutaj tak偶e mog膮 oni uzyska膰 wsparcie i pomoc specjalist贸w, porozmawia膰 z innymi, kt贸rzy s膮 w podobnej sytuacji i uzyska膰 szereg praktycznych informacji, zar贸wno z perspektywy choroby w艂asnej, jak i kogo艣 bliskiego.

Sp贸jno艣膰 i regularna aktualizacja strony pozwala na znalezienie w jednym miejscu wszelkiego rodzaju informacji z zakresu depresji 鈥 profilaktyki, leczenia, nowo艣ci i wydarze艅 z ni膮 zwi膮zanych. Spo艂eczno艣膰 chorych, ich bliskich oraz specjalist贸w aktywnie dzia艂aj膮ca w jednym miejscu pozwala na 艂atwe dotarcie do wiedzy i pomocy, co jest kluczowe z perspektywy skuteczno艣ci walki z depresj膮 鈥 jedn膮 z najbardziej niebezpiecznych chor贸b cywilizacyjnych dzisiejszych czas贸w.

Za艂o偶enie kompleksowego podej艣cia do zagadnie艅 zwi膮zanych z depresj膮 owocuje tematycznymi i specjalistycznymi bazami wiedzy 鈥 forum, artyku艂贸w, ksi膮偶ek oraz lek贸w.

Widz膮c trudno艣ci w poszukiwaniu specjalistycznej pomocy stworzyli艣my sp贸jn膮 baz臋 plac贸wek i zweryfikowanych specjalist贸w z dziedziny terapii depresji, kt贸rych ocena przez pacjent贸w jest rzetelna, oparta o szerokie spektrum kryteri贸w i nieanonimowa. To pozwala na szybki i trafny wyb贸r odpowiedniej metody oraz o艣rodka pomocy.

Podstawowy filar portalu - spo艂eczno艣膰 os贸b cierpi膮cych na depresj臋, ich bliskich, os贸b i instytucji oferuj膮cych wsparcie dla nich oraz os贸b, kt贸re wygra艂y walk臋 z depresj膮, a kt贸re chc膮 podzieli膰 si臋 z innymi swoim do艣wiadczeniem jest jednym z licznych, cz臋sto lekcewa偶onych aspekt贸w leczenia depresji. Zrzeszamy wok贸艂 portalu specjalist贸w, kt贸rzy chc膮 dzieli膰 si臋 wiedz膮 z pacjentami i osobami bezpo艣rednio zainteresowanymi. Id膮c z duchem czasu portal umo偶liwia r贸wnie偶 konsultacje on 鈥 line zar贸wno dla chorych, jak i ich bliskich.

Dla szukaj膮cych pomocy

Znamy problem depresji, wiemy, 偶e jej leczenie jest trudne, a 偶ycie u boku chorego nastr臋cza niezliczonych problem贸w. Dlatego u艂atwiamy chorym stawianie kolejnych krok贸w na drodze ku zdrowiu. Wspieramy tak偶e rodziny i bliskich chorych na depresj臋.

Stworzyli艣my dla Was:

• Unikatowy test, kt贸ry pozwala zdiagnozowa膰 depresj臋 i okre艣li膰 stopie艅 zaawansowania choroby.
  • Pierwsz膮 baz臋 zweryfikowanych specjalist贸w z zakresu leczenia depresji pozwalaj膮c膮 na aktywne szukanie pomocy zar贸wno dla chorego, jaki i jego najbli偶szych.
  • Forum pomocy, czyli spo艂eczno艣膰, kt贸ra wspiera i towarzyszy w trudnych chwilach.
  • Artyku艂y, baz臋 ksi膮偶ek oraz historie ludzi, kt贸rzy wygrali z t膮 chorob膮
  • Porady specjalist贸w, konsultacje on 鈥 line
  • Specjalny program 鈥濼erapia z sercem", kt贸ry pozwala wy艂oni膰 najlepszych specjalist贸w z zakresu leczenia depresji. System rzetelnych, nieprzypadkowych, pe艂nych, nieanonimowych ocen pozwala na wybranie najlepszej pomocy w miejscu zamieszkania chorego.

Dla specjalist贸w i plac贸wek medycznych

Portal Wemenders stworzyli艣my z my艣l膮 o pomaganiu innym w drodze do zdrowia psychicznego. Wiedz膮c, jak trudno jest leczy膰 depresj臋, u艂atwiamy chorym oraz ich bliskim znalezienie profesjonalnej pomocy. Wspieramy specjalist贸w w szerzeniu wiedzy na temat depresji i nowoczesnych metod jej leczenia. Wiemy, jak wa偶na jest fachowa pomoc w leczeniu depresji, dlatego www.wemenders.com to spo艂eczno艣膰 profesjonalist贸w, kt贸rzy chc膮 pomaga膰 w leczeniu depresji i gwarantuj膮 pe艂ne zaanga偶owanie w proces powrotu do zdrowia.

Wyr贸偶nia nas poszukiwanie najwy偶szej jako艣ci us艂ug i dlatego stworzyli艣my:

• Wyselekcjonowan膮 baz臋 specjalist贸w, w kt贸rej znajduj膮 si臋 jedynie lekarze, psychologowie i terapeuci specjalizuj膮cy si臋 w zakresie leczenia chor贸b cywilizacyjnych, w tym depresji.
  • Profesjonalny program porad ekspert贸w.
  • Konsultacje on 鈥 line prowadzone przez najlepszych specjalist贸w.
  • Forum zapewniaj膮ce wsparcie i wymian臋 do艣wiadcze艅.
  • Unikatowy program 鈥濼erapia z sercem", kt贸ry pozwala na wy艂onienie najlepszych specjalist贸w z zakresu leczenia depresji i promocj臋 dobrych praktyk terapeutycznych.
  • System rzetelnych, nieprzypadkowych, pe艂nych i nieanonimowych ocen, kt贸ry pozwala na weryfikacj臋 specjalist贸w i gwarantuje z jednej strony mo偶liwo艣膰 korzystania z najwy偶szej jako艣ci pomocy przez osoby cierpi膮ce, a z drugiej strony pozwala specjalistom unika膰 przypadkowych, anonimowych, nieuczciwych ocen ze strony 藕le 偶ycz膮cych i konkurencji.

Wst臋p | Dla szukaj膮cych pomocy | Dla specjalist贸w i plac贸wek medycznych