Wyk艂ad w Gda艅sku

Wczoraj, 5.03. odby艂 si臋 kolejny otwarty wyk艂ad z cyklu "Depresja to nie tabu" przygotowany przez Fundacj臋 Wemenders we wsp贸艂pracy z Wy偶sz膮 Szko艂膮 Bankow膮 w Gda艅sku. Serdecznie dzi臋kujemy Pa艅stwu za tak liczne przybycie i aktywny udzia艂 w prelekcji.

Cykl "Depresja to nie tabu" jest projektem Fundacji Wemenders realizuj膮cym otwarte bezp艂atne wyk艂ady dla student贸w oraz kadry pedagogicznej uczelni wy偶szych w ca艂ej Polsce. Program ma na celu zapoznanie m艂odych ludzi z gro藕n膮 chorob膮, jak膮 jest depresja, oraz podnoszenie kompetencji pracownik贸w naukowych w zakresie dbania o komfort psychiczny student贸w. Plac贸wki, kt贸re zdecyduj膮 si臋 zorganizowa膰 taki wyk艂ad wsp贸lnie z Fundacj膮, zostan膮 uhonorowane certyfikatem 鈥濽czelnia Wra偶liwa鈥.

Wyk艂ad w Gda艅sku sk艂ada艂 si臋 z przedstawienia teorii oraz cz臋艣ci praktycznej. Zgromadzeni licznie uczestnicy mieli okazj臋 uzyska膰 podstawow膮 wiedz臋 dotycz膮c膮 depresji, rozpoznawania objaw贸w oraz przyczyn jej wyst臋powania w艣r贸d ludzi m艂odych. Cz臋艣膰 warsztatowa zawiera艂a m.in. symulacj臋 rozmowy z osob膮 chor膮, przeformu艂owywanie negatywnych my艣li w pozytywne oraz 膰wiczenie relaksacyjne. Prelekcj臋 poprowadzi艂y dwie do艣wiadczone psychoterapeutki 鈥 Ma艂gorzata Morka oraz Bo偶ena Paczuska-Ja艂owi艅ska.

Dzi臋kujemy Wy偶szej Szkole Bankowej w Gda艅sku za pomoc w organizacji wydarzenia.

Do tej pory wyk艂ady 鈥濪epresja to nie tabu鈥 odby艂y si臋 w Toruniu, Poznaniu oraz Gda艅sku. Kolejne wyk艂ady ju偶 nied艂ugo we Wroc艂awiu i 艁odzi. Wi臋cej informacji wkr贸tce.